Handmätare

Leverans direkt från lager, utleverans på dagen. Egen reparation / service av fuktkvotsmätare ger en snabb och trygg service till låg kostnad.
Alla Delmhorst mätarna levereras kompletta med inslagshammare, bärväska, extra stift och manualer. (OBS! gäller ej RDM2s som är en specialprodukt)

  • Temperatur och träslagsval med rätt formler för nordisk furu och gran
  • Minnesfunktion ger medelvärde mm
  • Lättanvända med ledtexter ( RDM2S och RDM3 serien )

RDM3+

Ergonomisk menystyrd mätare med statistikfunktioner, partifunktion med ID nummer, ljudsignallarm, batteribackup, IR-port för dataöverföring till PC. Programvara för datapresentation med Excelformat. Hanterar upp till 1400 mätvärden i 98 olika partier. Stor display med backlight.

RDM3 mätaren kan fås i tre olika paket.


J2000

En behändig ergonomisk mätare för snabba kontroller med de inbyggda stiften för ytmätning tex. vid klyvlinje samt inslagshammare för normal mätning. Lagrar 100 mätvärden, visar medelvärde samt högsta mätvärdet. J2000 mätaren är lämplig för de flesta behov där man inte behöver dokumentera mätresultatet till dator.

Delmhorst RDM2S

Finns igen då väldigt många velat ha tillbaka mätaren, så har den åter tagits i produktion.

Kalibreringsblock

Referensblocket är beräknad efter SP Trä rekommenderade
formler mellan resistans och fuktkvot på nordisk furu och gran.

Kalibreringsblocket kan sändas till SP Trä för kontroll och certifiering ger Er ett referensverktyg för kontroll av fuktkvotsmätarna.

Era handmätare kan kontrolleras med jämna tidsintervall, ca 6 veckor mot blocket och blocket i sin tur kan kontrolleras med ca 1-2 års mellanrum.

Länk till RISE:

https://www.ri.se/sv/sok?q=fuktkvotsblockViktiga fördelar

  •   Referensen i kvalitetssystemet vad gäller fuktkvot
  •  Rätt visning, många mätare visar fel pga. felaktiga resistanssamband